lørdag 21. april 2012

Pizza med hvit saus, spinat, tomat, rødløk og kalkun


Forrige fredag hadde jeg et innlegg i Dagbladet om pizza hvor det var tre pizzaoppskrifter med. To av disse har jeg publisert her før, men den siste var en ny vri, og tenkte at jeg skulle dele den her med dere. Så kan dere som ikke så den i avisa også få sett.  Legger også med et utklipp fra avisinnlegget.Hver fredag fremover kommer det til å komme en del sider om mat i Dagbladets endelig fredag. Det blir sikkert mye spennende, og jeg gleder i hver fall til å lese nye oppskrifter og tips/triks. Det er alltid spennende med ny inspirasjon!

Utrolig gøy å få være med å her, det er alltid stas når noen syns man gjør en god jobb, og jeg setter utrolig stor pris på all tilbakemelding jeg får! Men tilbake til pizzaen. Jeg fikk i oppdrag å presentere tre oppskrifter og det eneste jeg manglet var en pizza med hvit saus. Så jeg begynte å eksperimentere litt og lese masse og kom fram til en god kombinasjon av smaker jeg håper du vil like! 

Bildene jeg legger ut har tok jeg en av gangene jeg prøvelagde pizzaen. Jeg var nemlig så heldig å få en fotograf hjem som tok de flotte bildene av denne pizzaen som dere ser i dagbladet. 

Den hvite sausen gjør pizzaen mye mildere på smak og jeg syns den gir en litt annen dimensjon. Spesielt for sånne som meg som ikke er så veldig glad i tomatsaus er hvit saus perfekt! 

Dette trenger du:
 Til deigen:
400 g hvetemel
1 pk tørrgjær
Litt salt
2,5 dl vann
Litt smør

Saus: 
1/2 boks creme fraiche
Smak denne til med chili, baslilikum, pepper og hvitløk. Jeg bruker et par klyper med chilipulver og ca to ts med basilikum- og hvitløkspulver.

Topping:
2 kalkunfileter
Revet ost
1 boks cherrytomater (delt i to)
Ca 100 g fersk spinat
3 små rødløk

Slik gjør du: 
Smuldr litt smør i melet. Tilsett gjær, salt og vann. Elt godt og hev under håndkle i ca 1 time. Kjevl så ut.


Mens deigen hever kan du lage sausen, hakke opp løk, tomater og rive ost. Skjær også kalkunfiletene i strimler og stek de kjapt med litt pepper. De skal ikke være gjennomstekte. Da vil de bli veldig tørre.


Fordel så sausen over bunnen. Ha på spinat, tomater, løk, kalkun og topp med ost og litt basilikum. 
Stek pizzaen på 200 grader i ca 18 minutter.
1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...