onsdag 18. april 2012

Speltbrød med mangoyoghurtYoghurtbrød er en fantastisk oppfinnelse. Det er en stund siden jeg har lagd det sist, og jeg hadde nesten glemt hvor godt det er. Noe av det jeg liker best med denne typen brød er at det uten gjær, og derfor uten heving, noe som gjør bakeprosessen veldig raskt. Det tar ikke mer enn 5 minutter før brødet er i ovnen. Genialt når du plutselig finner ut at du er tom for brød.

Ofte kan brød eller sconesliknende bakverk fort bli tørre om de ligger et par dager, men siden dette brødet inneholder yoghurt holder deg seg saftig lengre. Det er viktig å huske på at brødet blir saftig og godt når deigen er litt klissete, så ikke tilsett for mye mel. Så lenge du får formet brødet på bakeplate er det bra.

Denne gangen ble det med mango- og pasjonsfruktyoghurt for litt variasjon. Veldig godt å frisk! For at par andre alternativer kan du kikke her.

Dette trenger du:
250 g hvetemel
350 g sammalt spelt grov
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
1 egg
1 beger mango- og pasjonsfrukt yoghurt (ca 4,5 dl)


Slik gjør du:
Brødet skal stekes på 190 grader i ca 40 min.

Først blander du mel, bakepulver, natron og salt. Så visper du egget og biolaen før du blander det sammen med alt det tørre.

Rør deigen sammen form den til en stor rund bolle som er ca 5 cm høy på et stekebrett med bakepapir. Skjær et kryss på toppen av brødet.

Så er det bare å sette det i ovnen og avkjøle det på rist når det er ferdig.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...