søndag 29. april 2012

Tacopai


I dag har vi hatt en lat dag. Den startet med herlig pannekakefrokost ute på verandaen og etter det har det ikke skjedd stort. Noe som har vært utrolig deilig, for dette har vært en lang uke. Skulle selvfølgelig vært ute i det fine været, men formen har rett og slett ikke vært på topp. Men håper alle dere har fått kost dere masse på denne flotte søndagen.

I dag har også momsemat vært en tur på dt.no, hvor de har presentert matbloggere fra Drammensområet. Veldig gøy. Artikkelen finner du her. Men dagens oppskrift er på tacopai. Dette er en stor oppskrift, og vi kommer til å ha middag i to dager av denne. Enjoy!

Dette trenger du(4 personer):
Paibunn: 
125 g smør 
200 g hvetemel 
ca. 2 ss vann

Fyll: 
1 pakke bacon
 800 g kyllingkjøttdeig eller karbonadedeig. (Jeg brukte karbonadedeig.) 
1 stk hakket løk
1 stk rød paprika
1 stk grønn paprika
2 pakker med tacokrydder, eller hjemmelaget som jeg pleier å lage. (Lager du hjemmelaget må du doble oppskriften.)
1 glass tacosaus, eller hjemmelaget salsa om du har tid og lyst til det. 
1 vispet egg til pensling
1/2 pose tortillachips. (Jeg bruker den med chilismak.)

Serveres med salat, kesam og salsa.Slik gjør du:
Smuldre smør og mel. Tilsett vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i minst 30 minutter.

1/3 av deigen skal brukes til å lage lokk, resten presser du ut i en paiform. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 10-15 minutter til den er litt gyllen.


Mens bunnen er i ovnen kan du laget fyllet. Skjær bacon i passe store biter og brun det i en stekepanne. Ta ut baconet og stek kjøttet (stek i flere omganger). Tilsett hakket løk, paprika, tacokrydder, vann (sånn at krydderet blandes) og tacosaus. La det putre i et par minutter før du har fyllet over paibunnen.


Kjevle ut resten av paideigen til lokk og legg over kjøttfyllet. Et tips kan være å kjevle på bakepapir sånn at du lett får flyttet deigen fra benken til paien. Trykk lokket godt inntil kantene, før du pensler med egg. Lag et hull i deigen slik at damp kan slippe ut.

Stek paien i stekeovnen ved 200 °C i ca. 1/2 time. Pynt så med tortillachips.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...