mandag 17. juni 2013

Jordbær- og rabarbracrisp

Sommer og sol har endelig kommet! Rabarbrasesongen er desverre snart over, men vi har den en uke til. Jordbær har begynt å komme i butikkene. Ikke norske, men det går an å bruke de alikevel. Når de blir bakt i ovnen kommer sødmen godt fram og det blir en herlig kombinasjon med litt sur rabarbra.

Denne oppskriften kan brukes til frokost eller lunsj, men du kan også servere den som dessert. Lunken er den helt himmelsk sammen med litt vaniljeis, men den er også knallgod til yoghurt. En luksusutgave av musli med smak av sol, sommer og ferie. Du må bare bli glad av å starte dagen med denne herligheten!


Dette trenger du (8 posjoner):

Til fyllet:
450 g jordbær, rensket og delt
450 g rabarbra, rensket og kuttet opp
50 g honning

Topping:
70 g havregryn
100 g hvetemel
40 g brunt sukker
1 klype salt
35 g smør, smeltet
50 g gresk yoghurt

Slik gjør du:
Bland sammen jorbær, rabarbra og honning. Ha det over i en ildfast form.

I en bolle blander du havregryn, hvetemel, sukker og salt. Ha så i det smeltete smøret og bland godt før du tilsetter yoghurten. Bryt opp deigen og ha den over fyllet.

Stek på 180 grader i ca 50 minutter.

Kos deg med et lite stykke med vaniljeis når den kommer ut fra ovnen. Herlig!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...