tirsdag 18. juni 2013

Sorbet med rabarbra og jordbær


Vi kjører på med en ny rabarbra- og jorbæroppskrift i dag og. Sola er forsatt til stede og da er det utrolig godt med hjemmelaget is. Jeg elsker rabarba og  kombinasjonen med jorbærer er perfekt. Jeg er hekta! Så løp og lag mens det forsatt finnes rabarbra. Når sorbeten er klar setter du deg i solveggen og nyter.

Dette trenger du: 
300 g rabarbra, skrelt og delt i 1 cm store biter
2 dl sukker
4 dl vann
200 g jordbær, rensket
Saften av 1 lime
1 eggehvite, stivpisket

Slik gjør du: 
Kok opp rabarbra, sukker og vann. La det koke i ca 15 minutter. Hell blandingen gjennom en sil. Prøv å få med mest mulig vann. La blandingen avkjøles helt.

Mos jordbærene med en stavmikser eller en gaffel og tilsett limesaften. Ha litt av jordbærblandingen i den stivpiskete eggehviten. Vend forsiktig. Vend så eggehviteblandingen inn med jordbærene. Bland tilslutt med den avkjølte rabarbrablandingen.

Hvis du har en ismaskin har du blandingen over i den. Blandingen ble for stor for min maskin, så jeg måtte kjøre i to omganger, men det kommer ann på størrelsen på maskinen. Hvis du ikke har ismaskin har du blandingen over i en boks og setter den i fryseren. Rør i blandingen innimellom for å hindre krystalldannelse. Jo oftere du rører jo mer silkemyk blir sorbeten.

Når isen er frossen er det bare å nyte i sommervarmen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...