torsdag 27. juni 2013

Eltefritt Baconbrød


Ja, du hørte riktig. Helgens brød fra nå av må bli dette herlige baconbrødet. Perfekt til egg og perfekt til helgefrokosten. Tror ikke min gode hjelper hadde noe å klage på når han fikk dette servert med et par speilegg lørdag morgen. Eller søndagen for den saks skyld. Her kommer oppskriften!

Dette trenger du:
ca 100 g bacon, sprøstekt
450 g hvetemel
50 g kruskakli
1/4 ts tørrgjær
1 ts salt
4 dl vann

Du trenger og en form med lokk som tåler 250 grader i ovnen.


Slik gjør du: 
Bland hvetemel, kruskakli, tørrgjær og salt sammen. Skjær det avkjølte baconet i terninger og bland det med det tørre. Tilsett til slutt vann og rør rundt. Du vil nå ha en klissete deig.

La deigblandingen stå 12-18 timer på kjøkkenbenken. Når deigen er ferdig hevet vender du den over på en bakepapir som er dekket med mel. Brett deigen til du kjenner at den klarer å holde formen. Dette er enklest hvis du har hjelp av en slikkepott. Strø på litt mel mellom brettingene om du syntes deigen er veldig klissete. Snu deigen slik av bretten kommer ned. Her kan det være lurt å legge litt nytt mel under deigen.  Dekk til deigen med bakebollen og la den hvile i 2 timer.

Når deigen har hvilt i ca 1,5 timer tar du å setter gryta du skal bake brødet i ovnen på 250 grader. Etter to timer er brødet ferdig hvilt og du kan ha det over i den varme gryta. Det gjør du enkelt ved å å vippe bakepapiret over gryta. Bretten på brødet vil nå være opp.

La brødet steke i 30 minutter på 250 grader før du fjerner lokket og senker temperaturen til 200. Stek videre i 15 minutter.

Avkjøl brødet på rist og server med egg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...