søndag 9. juni 2013

Bokhvetepannekaker


Ny helg, nye pannekaker. Det føles i hvert fall som om det har blitt mye pannekaker i det siste på bloggen. Ikke at jeg klager. Jeg elsker pannekaker. Helgefrokosten er ikke det samme uten. Desverre, tenker jeg. Det er jo ikke en fryktelig sunn måte å starte dagen på. Men noen ganger kan det gjøres sunnere. Og jeg har mange oppskrifer på sunnere utgaver av de herlige amerikanske pannekakene. Oversikt over alle kan du finne HER. Kanskje du har lyst til å prøve med banan, eple eller blåbær?

Men i dag kommer det altså en nytt innlegg. Denne gangen med bokhvete. Det gjør pannekakene glutenfrie og kan dermed være en godt triks å ha om man skulle få glutenfritt besøk. Dessuten er bokhvete rik på jern og andre mineraler, så kanskje man kan si det er litt sunnere enn hvetemel? Smaken er i hverfall himmelsk!

I dag ble pannekakene servert sammen med ovnsbakte jorbær og en varm kopp kaffe i morgen sola. Tror ikke det kunne blitt en bedre start på dagen. Anbefales!

Dette trenger du (stor frokost til 2): 
Jordbærene:
1 kurv, rensket og delt i 2.
1 ts sukker
1 ss honning

Pannekakene:
150 g bokhvetemel
1 ss sukker
1 ts bakepuler
1 ts natron
1 klype salt
1 egg
3 dl melk
I underkant av 2 ss eddik
1 ts vaniljesukker
Smør til steking

Slik gjør du:
Begynn med å blande de renskede jordbærene sammen med sukker og honning. Da de over på et bakebrett dekket med bakepapir og sett i ovnen på 180 grader. La de stå i ca 30 minutter. De er klare når saften begynner å tykne, men pass på at de ikke brennes. Vend på bærene underveis.Bland sammen mel, sukker, bakepulver, natron og salt i en bolle. I en annen bolle blander du sammen melk og eddik. La blandingen stå i 5 minutter før du visper inn vaniljesukker og egg. Bland det våte med det tørre og stek med en gang i stekepanne på medium varme.


Når du ser røren bobble (2-3 minutter) kan du snu pannekaken og steke videre i 1-2 minutter.

Server med ovnsbakte jordbær og nyt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...