tirsdag 29. mai 2012

Bakt potet med kjøttsaus


Nå har visst sommervarmen allerede forsvunnet, litt kjedelig, men også litt greit. Nå er det jo mulig å lese litt til eksamen. Og det trengs jo det også. Dagens middag ble derfor ikke tilberedt på grillen, men på kjøkkenet. Og jeg klager ikke på det, altså. Dessuten er det veldig greit nå i eksamensperioden med mat som ikke krever for mye innsats, men som er sunt og smaker godt. Så her kommer en oppskrift på nettopp dette:

Dette trenger du (kjøttsausen holder til 3-4 personer):
1 stor bakepotet per person
400 g karbonadedeig
1 pakke bacon
1,5 paprika (Jeg bruker 1/2 av grønn, gul og rød)
1 løk
1 pose med spagettisaus pulver
Salt og pepper

Serveres med salat og kryddersmør.Slik gjør du: 
Det første du må gjøre er å prikke potetene med en gaffel før du pakker dem inn i aluminiumsfolie. Sett ovnen på 200 grader og stek de i 1- 1,5 timer avhengig av størrelsen.

Kjøttsausen lager du ved å først kutte opp paprika og løk. Brun dette litt i en stekepanne og sett det så til siden. Del baconet i terninger og stek dette. Sett også baconet til siden og stek kjøttdeigen. Ha så paprikaen, løken og baconet tilbake i panna og tilsett spagettisauspulveret og litt vann. Smak til med salt og pepper. La sausen stå å putre noen minutter mens du lager salaten.Så gjenstår det bare å servere! God middag :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...