onsdag 23. mai 2012

Saftis med lime


Nå kan man vel endelig si at sommeren har kommet. Vært her er knallfint og sola steiker godt! Så da er det bare å løpe ut og finne seg nærmeste gressflekk man kan ligge å sole seg på. I hvert fall i teorien. For egentlig er det jo midt i eksamenslesingen, og det er absolutt ikke tid til bare kos. Dessverre.

Men selv om man ikke bare kan kose seg i sommervarmen er det jo viktig å kose seg litt. Og hva er vel bedre enn en sunn og saftis i sommervarmen? Jeg syns personlig saftis er mye bedre enn fløteis når det er varmt ute. Og en is som er litt syrlig er en vinner hos meg. Kombinert med litt sukker blir det perfekt!

Et pluss med å lage hjemmelaget saftis er jo også, i tillegg til at du har kontroll på råvarene, sukkerinnholdet og prisen, at du får med deg både masse C-vitamin og kalsium i denne isen. Ikke bare er det godt for sjelen, men også for kroppen!

Dette trenger du (10-12 stykker): 
4 dl vann
8 ss sukker
4 dl friskpresset sitronsaft (smak til)
1 lime


Slik gjør du: 
Varm først opp vannet og sukkeret til sukkeret er oppløst. La så blandingen avkjøle seg før du tilsetter sitronsaften. Husk at om du ikke vil bruke ferskpresset sitronsaft så er ofte flaskene veldig mye mer konsentrerte enn den ferske.

Skjær limen opp i tynne skiver og legge et par i hver isform. Hell over saften og frys ned.

Så er det bare å vente til neste dag, før det nytes!3 kommentarer:

 1. Hurra! Du bruker de fine isformene dine :D

  SvarSlett
 2. Hvor får man kjøpt slike former? Har lett (nesten) overalt!!

  SvarSlett
  Svar
  1. De formene her fikk jeg, og hun som kjøpte dem husker ikke helt hvor de er kjøpt, men hun tror de kan være fra nille eller clas ohlson. Jeg har også sett isformer på kitchen, traktøren og åhlens tror jeg :) Håper du finner noen :)

   Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...