lørdag 26. mai 2012

Sjokoladepannacotta


Nok en strålende dag her på Askøy. Nå sitter jeg og ser utover fjorden mot Bergen og nyter den fantastiske solen. Helt perfekt! Dagen ble startet med nystekte rundstykker til en god og lang frokost på terrassen. Tror absolutt ikke det kan bli bedre. I går satt vi også ute og koste oss med grillmat og til dessert hadde vi sjokoladepannacotta. Egentlig en helt perfekt dessert nå på sommerstid.

Fin utsikt ikke sant?

Pannacotta kan varieres i det uendelige når det gjelder smak, men jeg er jo veldig svak for sjokolade da. Og når sola er i ferd med å gå ned og det begynner å bli litt småkjølig er det ingenting som frister mer, syns jeg.

I tillegg til at det er kjempegodt er det også veldig enkelt å lage, du trenger ikke mye utstyr og det går egentlig utrolig kjapt. Og du skal være flink om du ikke får den til. Følger du oppskriften får du et perfekt resultat på kort tid. Og husk at du gjerne kan lage denne dagen før og bare pynte den litt rett før servering!

Så her kommer en herlig oppskrift jeg har fått låne av Kims mor på fantastisk god sjokoadepannacotta. Enjoy!


Dette trenger du (til 3 store eller fire litt mindre porsjoner): 
2 plater gelatin  
4 dl fløte (Jeg bruker ca 2,5 dl matfløte og 1,5 kremfløte. Jo mer kremfløte, jo mektigere blir den.)
1/2 dl sukker
100 g mørk kokesjokolade
1 vaniljestang

Slik gjør du: 
Det første du må gjøre er å legge de to gelatinplatene i vann.

Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene i en kjele. Ha også vaniljestangen  i kjelen. Hell på fløten og sukkeret, og la dette koke opp på svak varme. La det koke i tre minutter før du tar ut den hele vaniljestangen.


Tilsett så sjokoladen og la denne smelte.


Ta nå de to gelatinplatene og klem så mye av vannet som du klarer. Tilsett de så i kjelen og sørg for at alt løser seg opp.

Nå kan du ta kjelen bort fra platen og la den avkjøle seg litt før du heller massen opp i serveringsskåler. La de stå i 2-3 timer i kjøleskapet.


Rett før servering kan du pynte med litt revet sjokolade og pisket krem. Eller kanskje noen bær?


Ønsker alle en fortsatt fantastisk pinse! :)

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det kokes opp sammen med fløten. Retter nå. Beklager og takk for at du sa i fra! Gunn-Helen

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...