tirsdag 7. mai 2013

Halvgrove hamburgerbrød med rug

Nå er endelig mai kommet. Det klør i fingrene etter litt grilling, men så langt har ikke været vært helt på grillens side. Men det er vel lov å starte litt for det, er det ikke? Jeg elsker å grille hamburgere, men pleier stortsett å lage mine egne brød. Har tidligere skrevet om fine burgerbrød HER og grove HER. Nå kommer en oppskrift som er litt midt i mellom. Ikke så grove, men fulle av rugmel som gjør de litt sunnere.

Dette trenger du (10 stykker):
50 g smør
300 g sammalt rug
200 g hvetemel
1 pakke tørrgjær
1 klype salt
3,5 dl vann

Slik gjør du:
Først smuldrer du smøret inn i melet. Tilsett gjær, salt og vann og elt til en fin og smidig deig. La den helve til dobbel størrelse (ca 1 time).


Del deigen så i 10 biter og rull dem til biller som du klemmer flate. La de heve videre i ca 30 min til.


Stek så i ca 10 minutter på 200 grader. Avkjøl på rist.


Det som blir til overs kan du fryse til en annen grillanledning. Enjoy!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...