onsdag 8. mai 2013

Energirundstykker


Det nærmer seg sommer, og det betyr eksamenstid for mange av oss. Da er det godt å ha noen sunne rundstykker i veska som både metter lenge og gir mye energi. Med mye frø, nøtter og grove kornslag tilfredstiller disse rundstykkene de kriteriene. I tillegg er de fryktelig gode.

Dette trenger du:
Til skålding:
150 g helkorn hvete
150 g solsikkekjerner
100 g gresskarkjerner
50 g sesamfrø
3,5 dl kokende vann

Til deigen:
Skåldingen
350 g hvetemel
50 g havregryn
100 g hasselnøttkjerner, grovhakket
1 pakke tørrgjær
1 klype salt
1 ss honning
2 dl vann
Gresskarkjerner til pynt


Slik gjør du: 
Bland først alle ingrediensene til skålding og la det stå til det blir romtemperert.

Bland så alle ingrediensene sammen. Hold som vanlig igjen litt av vannet. Elt til du har en smidig deig. La deigen heve under plast og håndkle ca 1 time.


Ta så deigen ut av bollen. Del opp i 16 like store deler. Form til rundstykker. Pensl med litt vann og ha gresskarkjerner på toppen.


La rundstykkene heve videre i 30 minutter.

Stek så på 200 grader i 20-25 minutter.


Avkjøl på rist.


Disse er veldig fine å ha på lur i frysern!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...