lørdag 25. mai 2013

Italiensk pizza med spekeskinke, jordbær, basilikum og balsamico

Det er alltid gøy å prøve nye smaker sammen, eller sette de sammen på en litt annen måte. Jordbær og spekeskinke er veldig godt sammen, og jordbær, basilikum og balsamico er også en god kombinasjon. Pizza er alltid en slager, så hvorfor ikke kombinere alt? Salt, søtt og litt syrlig gjør dette til til en fantastisk herlig kombo, og jeg ble faktisk overrasket over resultatet. Så, hvis du har lyst på en spennende og litt anderledes pizza vil jeg anbefale denne.


Jeg har skrevet mye om italiensk pizzadeig før. Oppskriften på eltefri bunn finner du HER og oppskrift på bunn som krever elting finner du HER. Oppskriften på bunnen som må eltes er dobbel, så den må du halvere for denne oppskriften, eller så kan du doble fyllet.

Dette trenger du:
1 pizzabunn
2-3 ss creme fraiche
I underkant av 200 g jordbær, i skiver
1 pakke mozarella (ca 100 g), revet
Ca 60 Langtidsmodnet spekeskinke (jeg brukte Æra fra Gilde)
Basilikum
Pepper
Balsamicosirup


Slik gjør du:
Bland creme fraiche med litt hakket basilikum og pepper. Smak til. Ha dette over på pizzabunnen som en pizzasaus. Ha så på spekeskinke, jordbær og mozarella.


Stek på din ovns høyeste temperatur. Hvis du har pizzasten bruker du det. Hvis ikke kan du bruke et bakebrett som har stått i ovnen og er varmt. Ha pizzaen over på brettet med bakepapir i bunn. Etter et par minutter i ovnen kan du prøve å nappe bakepapiret ut. Stek videre til osten bobler og bunnen har fått en gylden farge.


Når pizzaen er ute av ovnen kan du strø over med litt basilikum og ha over litt balsamicosirup.Så er det bare å nyte!
3 kommentarer:

 1. Lager du deigen fra bunnen av? Bunnen på en italiensk pizza er alfa og omega.
  Er du fornøyd med din kan du godt dele :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg lager deigen selv, men som jeg skrev i innlegget har jeg skrevet en del om bunnen før. Derfor tok jeg det ikke med denne gangen. Jeg tar to bunner jeg pleier å bruke. En som er eltefri og en som krever elting. Det avhenger litt av av hvor mye tid jeg har/hvor god jeg er til å planlegge. Her brukte jeg den eltefrie bunnen, men har jeg god tid er nok deigen som krever elting den beste. Oppskrift på den kan du finne her: http://momsemat.blogspot.no/2013/05/italiensk-pizza-med-plse-parmesan-og.html Hvis du vil ha den eltefrie oppskriften også finner du den her: http://momsemat.blogspot.no/2012/11/eltefri-italiensk-pizza-pa-pizzastein.html Hvis du trenger noen tips til utbaking av deigen vil jeg anbetale deg å ta en titt på denne videoen: http://www.youtube.com/watch?v=h1bSatAf9n4 Jeg lærte mye herfra og bruker denne metoden selv. Etter litt øving begynner jeg å bli ganske fornøyd med resultatet på deigen! :) Lykke til, og god baking! :)
   Gunn-Helen

   Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...