tirsdag 14. mai 2013

Pasjonsfruktterte


Da var lillebrors konfirmasjon over. Det var en flott dag med familie, god mat og herlige kaker. Kunne ikke blitt mye bedre. Til den store dagen bakte jeg pasjonsfrukt terte etter DENNE oppskriften. Resultatet ble bra og kaka nesten helt borte. Utrolig når det var så mange kaker og med tanke på at vi allerede hadde spist både middag og dessert.

Tidligere har jeg skrevet ganske nøye om hvordan pai skal lages. Det kan du lese HER om du trenger noe tips for å håndtere bunnen. Denne oppskriften er litt anderledes, men mange av tipsene er alikevel gode.

Denne terten er god på smak og et veldig friskt alternativ til andre tunge kaker du ofte finner på kakebordet. Det kan nok være derfor den gikk såpass unna som den gjorde. Anbefaler denne på det sterkest på kakebordet til sommerfesten!

Dette trenger du:
175 g hvetemel
100 g kaldt smør, i terninger
25 g melis
1 eggeplomme
1,5 ss vann

Til pasjonsfrukt fyllet:
6 egg
190 g sukker
3 dl kremfløte
1,5 dl pasjonsfruktsaft (jeg brukte 14 stykker)
1 lime

Sukker, bær og evt et par pasjonsfrukt til pynt.

Du trenger også en terteform (ca 23 cm) med løs bunn

Slik gjør du:
Bland mel, melis og kaldt smør sammen. Du kan enten kna eller kjøre det i en food prosessor. Tilsett så eggeplomme og vann og miks videre til deigen henger sammen. Dekk med plastfolie og legg i kjøleskapet i minimun 15 minutter. Du kan godt la den stå en stund. Blir deigen for kald varmes den rask opp igjen når du begynner å håndtere den.

Kjevle deigen til en runding på som er ca 4 mm tykk. Ha den over i terteformen. Prikk hull med gaffel over bunnen og stek på 200 grader til bunnen har en gylden farge. Det tok ca 15 min i min ovn. Senk så ovnstemperaturen til 150 grader.

Ha pasjonsfruktkjøttet i en bolle og kjør med stavmikser. Sil blandingen til 1,5 dl. Visp sammen egg, kremfløte, sukker og limesaft og tilsett pasjonsfruktjuicen.


Hell blandingen over paibunnen og stek videre på 150 grader i ca 40 minutter. Når paien er ferdig vil den ha en geleaktig konsistens. Avkjøl paien.


Rett før servering strør du over et lag med sukker. Brenn med en skibrenner.


Pynt tilslutt med friske bær.


Enjoy!

Her er et bilde av helges kakebord. Utrolig mye godt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...