torsdag 16. mai 2013

Kornrundstykker - Perfekt for kaldheving og helgefrokosten!


Nå er det straks klart for langhelg, og da er det deilig å kunne kose seg med gode frokoster og lunsjer. Disse er ypperlige til kaldheving over natten. Sett gjerne deigen i kveld om du vil ha nystekte rundstykker til 17. mai frokosten! 

Dette trenger du (12 rundstykker):
300 g hvetemel
200 g finmalt rug
50 g solsikkekjerner
50 sesamfrø
4 dl vann (kaldt om du skal la deigen stå over natten)
1 ss olivenolje
1 ts honning
1 klype salt
1 pakke tørrgjær (1/2 om du setter den over natten)


Slik gjør du: 
Ha alle ingrediensene i en bakebolle (hold igjen litt mel) og elt til en elstisk og smidig deig. Ha i mer mel om det trengs. Ha deigen rett over på benken og del opp i 23 emner. Trill ut til rundstykker og dekk til med plast eller håndkle. Skal du la de stå over natten kan du nå sette de i kjøleskapet. Om ikke lar du de heve i ca 1 time i romtemperatur. Neste morgen tar du rundstykkene ut av kjøleskapet og lar de hvile i minst 15 minutter, slik at de ikke er så kalde når de skal i ovnen. I mellomtiden kan du ordne deg på badet, så du trenger absolutt ikke stå opp tidligere for å få nystekt frokost.

Pensl rundstykkene med litt vann og ha over litt solsikkekjerner om du har. Stek ved 225 grader i 12-14 minutter. Dekk på et hyggelig frokostbord mens de er i ovnen. Rundstykkene skal være gyldene når de er ferdige. 


Avkjøl litt på rist, og så er det bare å nyte herlige  nystekte rundstykker frokost! Ha en flott 17. mai :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...