onsdag 4. juli 2012

Hjemmelagde skolebrød - en skikkelig god hyttefavorittNå koser vi oss masse på hytta. Det er utrolig deilig med ferie, fjellturer og ikke minst fiske. Det eneste som kunne vært litt bedre er været, men vi koser oss for det. Til lunsj i dag ble det helt nyfiska fjellørret. Det er ikke mye som smaker bedre enn det. Og for et par dager siden var det også helt nyfiska fjellørret til middag. Jeg har lagt ut en framgangsmåte på foliebakt fjellørret HER tidligere, og den går det fint an å bruke på grillen også. Utrolig godt!

I går var vi en tur på Urnes og så på stavkirka der. Veldig flott! Der fikk vi også smakt på salt og syltetøy som de lager på Urnes gård. Så da ble det selvfølgelig noen kjøp. Vet jeg har sett de samme produktene hjemme i Oslo, så det blir nok en ny saftfavoritt i hvertfall!

Nei, det eneste som mangler for å gjøre ferien komplett hadde vært litt varmere vær. Så når det er litt kaldt er det ikke akkurat is vi koser oss mest med. Skolebrød, derimot, har vi kost oss masse med. Utrolig godt å sitte inne under et pledd med kryssord eller et kortspill, en kopp te eller kaffe og et skolebrød. Tror ikke det kan bli mye bedre da heller. Så her kommer en oppskrift på supergode skolebrød.

Dette trenger du (12 stykker): 
En bolledeig (uten sjokolade, selvfølgelig)
1 pakke vaniljekrem
Melis
Kokosmasse

Jeg bruker her ferdig vaniljekrem. Det går selvfølgelig helt fint an å lage egen, men på hyttetur hvor man skal slappe en del av syns jeg det er like greit å kjøpe en sånn ferdig.

Slik gjør du: 
Lag bolledeigen med ingrediensene som står HER. La deigen heve i ca 25 minutter for du triller ut 12 boller. Lag så en grop i hver bolle og hev på nytt i ca 20 minutter.Ha vaniljekremen i en brødpose. Klipp et hull og sprøyt ut kremen i gropene til bollene. Pensl med et sammenpisket egg og stek i 10-15 min på 225 grader.Avkjøl så bollene på en rist til de er helt kalde. Lag melis og smør på.


 Dypp tilslutt i kokosmasse og server straks.


Så skal det bare nytes! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...