torsdag 26. juli 2012

Spenstig svin med knuste søtpoteter og lun salat


Lurer du på hva du skal imponere med til middag i helgen? Her kommer oppskriften. Jeg så denne på Gordon Ramsays F word, og siden den så såpass enkel ut måtte det jo prøves ut. Det var også relativt enkelt å lage. Du får en middag som imponerer på 30-40 minutter, og det er ikke ofte.

Hvis du vil lese originaloppskriften finner du den HER. Jeg vil også anbefale å ta en titt på F word. Det er utrolig hvor mye man kan lære av å se på andre lage mat. Og i dette programmet får man lære litt om råvarer og teknikker, sånn i motsetting til andre Ramsay show.

Men over til oppskriften. Jeg lover at du vil elske den om du prøver, og gjestene kommer til å bli veldig imponert! Jeg har gjort et par endringer sånn for å få litt rimeligere ingredienser, men smaken var fortsatt knall!


Dette trenger du (2 personer):
2 svinefileter (ca 150 g hver)

Til marinaden:
1 ts chilipulver
1 ts paprikapulver
3 ss olivenolje
1 ts tørket timian
4 fedd hvitløk, finhakket
3 ts anisfrø, lett knust
1 ts korianderfrø, lett knust

Til mosen:
2 passe store søtpoteter
1,5 l kyllingkraft (tre buljong + 1,5 l vann)
1 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket

Til salaten:
1/3 isbergsalat, strimlet
1 vårløk, finhakket
Olivenolje
Salt og pepper 

Slik gjør du:
Varm først oven opp til 180 grader.
Miks så alle ingrediensene til marinaden sammen. Legg kjøttet og marinaden i en plastpose og la de ligge der i minst 30 minutter. Du kan gjerne la de ligge i kjøleskapet over natten.


Varm så pannen med litt olivenolje og stek kjøttet til de er gyldent på hver side. Legg de over i en ildfast form og la de steke i ca 15 minutter i ovnen. De skal kjennes faste når du trykker på dem. La de så hvile i ca 10 minutter før servering.

Mens svinekjøttet er i oven kan du koke opp kyllingbuljongen. Skrell og skjær potetene i terninger og la de koke i 7-8 minutter i kyllingbuljongen. Hell av vannet og skyll i kaldt vann.


Varm en panne med olje og ha så i hvitløk og sjalottløk. Når disse begynner å karamelisere  har du i søtpotetene. Krydr med litt salt og pepper. Når potetene er myke (etter ca 5-6 minutter) knuser du de med en gaffel. Det skal ikke bli en fin mos. Tilsett til koriander.


Tilslutt varmer du litt olivenolje i en ny panne. Tilsett vårløk. Når den er varm tilsetter du salaten og fjerner pannen fra varmen.

Så er det bare å legge at opp og servere. Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...