tirsdag 10. juli 2012

Superenkle rugrundstykker


Når sommerferien endelig er her er det veldig deilig med gode nystekte rundstykker til frokost. Det er noe med den feriekosen. Når vi var på hytta forrige uke lagde jeg denne oppskriften flere ganger, og med stor suksess!

Disse rundstykkene trenger du kun bruke ti minutter på før du går og legger deg om kvelden, og med 10-15 minutters innsats på morgensiden også har du supre rundstykker du kan servere hele familien. Og jeg kan love deg de vil falle i smak!

Siden det er veldig få ingredienser som trenger for disse rundstykkene er de veldig flotte å lage på hytta nå i ferien. Du trenger heller ikke noe fancy utstyr. Alt du trenger er en bakebolle, en vekt og et litermål. I tillegg til bakepapir, stekeplate og ovn. Enjoy! 

Dette trenger du (16 store/32 mindre stykker)
1 pk tørrgjær
2 ss salt
710 g sammalt rug, grov
500 g hvetemel
ca 8 dl vann  

Jeg pleier å bruke litt lunkent vann når jeg har deigen i kjøleskapet. Om du vil la deigen stå ute på kjøkkenbenken over natten kan du gjerne bruke kaldt vann. 

Slik gjør du: 
Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle og bland til smidig deig. Dekk bollen med plastikk og sett den i kjøleskapet over natten.


Neste morgen tar du ut deigen og deler den opp i ønsket antall rundstykker. Form deigemnene runde og legg dem på en et bakebrett med bakepapir.  (Her lagde jeg 16 store.)


Sett så rundstykkene inn i en kald ovn og sett ovnen på 200 grader. La rundstykkene stå i ovnen i ca 30 minutter. Du kan sjekke om de er ferdig ved å banke på dem. Kommer det en hul lyd er det ferdig.


Avkjøl de litt på rist og server!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...