onsdag 18. juli 2012

Nutella cheesecake brownie


Forrige helg hadde min kjære bursdag, og er det noe jeg vet om han så er det at Nutella er det beste han vet. Helt siden vi var i Paris har han snakket om Nutella (og ikke minst spist det). Hans møte med Nutella crepe var kjærlighet ved første blikk tror jeg. Så når jeg skulle bake bursdagskake til han måtte det bli noe med Nutella.

Tidligere har jeg bakt muffins med Nutella og det var en stor hit. Og denne gangen ble det ostekakebrownie. Helt fantastisk god! Oppskriften fant jeg HER. Og oppskriften er etter beste emne oversatt til gram og liter.

Dette trenger du: 
260 g hvetemel
350 g sukker
100 g bakekakao
1 ts bakepulver
1 klype salt
240 g vann
1 dl olje
2 ts vanilje ekstrakt
6 ss Nutella
200 g kremost
90 g melis

Til eplesausen:
1 eple
Litt kanel
10 g sukker
0,5 dl vannSlik gjør du: 
Begynn med å lage eplesausen. Del eple i terninger og ha alle ingrediensene i en kjele. La det koke i 15-20 minutter. Når sausen er ferdig skal eplene være veldig enkle å mose. Mengden sukker avhenger av hvor søtt eple du bruker, så prøv deg litt fram. Sausen skal ikke være for søt. Når sausen er ferdig kokt kan du la den avkjøle seg.


I mellomtiden kan du blande sammen resten av ingrediensene. Bland først sammen mel, sukker, kakao, bakepulver og salt. Tilsett så vann, eplesaus og olje og miks dette til en jevn røre. Fordel røren i en smurt form (ca 22x33cm).

I en annen bolle kan du mikse sammen kremosten, melis og vaniljeekstrakt. Putt bollen i mikrobølgeovnen i ca 10 sekunder slik at du får en myk blanding som du enkelt kan helle. Hell så røren over brownierøren og ha i nutella. Rør rundt med en kniv.


Stek så 25-30 minutter på 180 grader. La kaken avkjøle seg litt før du skjærer i den.


 Nydelig med et glass melk!

6 kommentarer:

 1. Omnomnom! Veldig god kake! :)

  SvarSlett
 2. Dette ser skummelt godt ut! To spørsmål fra en med liten peiling:

  1) Hva er vaniljeekstrakt, og hvor kjøper man det? Er det det samme som vaniljesukker? Eller vaniljeessens (flytende)?

  2) Hvordan får man kremostblandingen myk når man ikke har mikrobølgeovn?

  SvarSlett
 3. Den er helt fantastisk!

  Vaniljeekstrakt og vaniljeessens er mye av det samme. Forskjellen er at ekstraktet er laget på ekte vanilje, mens essensen er laget på kunstig vanilje. Essensen står ofte sammen med konditorfarger på matbutikken, og om du er heldig pleier de større butikken å ha ekstraktet også. Men du kan bruke disse om hverandre. Du kan bruke vaniljesukker i stedet, men da må du bare ta litt mindre sukker, siden essensen/ekstraktet ikke er søtt.

  Når det gjelder kremostblandingen må jeg si jeg ikke har noe veldig godt svar, da jeg aldri har prøvd uten mikrobølgeovn. Men det kan godt hende du kan bruke vannbad, eller bare ha det i en kjele på svak varme. Poenget er bare at det skal bli litt flytende, så enten vannbad eller i en kjele burde også fungere bra. Men det har jeg altså ikke prøvd. Gi meg gjerne tilbakemelding på om det funker!

  Håper du blir fornøyd med resultatet :)

  Gunn-Helen

  SvarSlett
 4. Kaken ble kjempegod! Å smelte kremostblandingen i vannbad fungerte helt fint. Takk for flott oppskrift og hjelpsomme svar. :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...