søndag 29. juli 2012

Ukesmeny 4

Nå er det lenge siden det har kommet en ukesmeny fra min kant. Men bedre sent enn aldri, ikke sant? Det er meldt litt varierende vær til uka, men det er jo tross alt sommer, så litt sommermat må man jo ha. Jeg liker å grille uansett egentlig, så det blir litt grillmat her. Men hvis det blir dårlig vær går det jo an å tilberede det inne også. Siden det forsatt er ferie blir det jo selvfølgelig litt ekstra kos også.

Mandag: 


Vi må starte dagen litt sunt, og hva er vel bedre enn å starte uka med fisk? Denne retten tar deg med på en smaksreise til Thailand og er en spennende måte å servere fiskekaker på. En god, sunn og lett start på uka får du med Thai-fiskekaker med agurksalat.

Tirsdag:
På tirsdag fortsettes den sunne starten på uka med blomkålsuppe. Perfekt nå som vi har så gode norske råvarer tilgjengelig!

Onsdag: 
Onsdag må det satses litt på grillen, og jeg er en veldig tilhenger av å grille frukt på grillen sammen med kjøttet. Frukt i folie blir så utrolig godt! Svinebiff med appelsin- og ananassalt er dagens middag. 

Torsdag:


På torsdag fortsettes grillingen, og hvorfor ikke grille burger? Det nærmer seg helg, og da er det på tide å kose seg litt. Burger med hjemmelaget BBQ-saus imponerer garantert.

Fredag: 
Helgen må startes med hjemmelaget pizza. Hva med en variant med hvit saus, chorizio, kylling, spinat og soltørkete tomater?

Lørdag:


Selv om det er lørdag og fri er det ikke alltid man har lyst til å stå lenge på kjøkkenet når det er sommer. Men det betyr ikke at du ikke kan imponere med en skikkelig middag av den grunn. Spenstig svin med knuste søtpoteter og lun salat er utrolig godt, og det tar heller ikke lang tid å lage. Vinn-vinn situasjon!


Til dessert kan du imponere med frossen ostekake med bringebær og oreokjeks. 

Søndag: 


Bakt potet med kjøttsaus er en ypperlig søndagsmiddag om været er litt grått og trist, noe som det stort sett har vært denne sommeren.

Ukens brød: 


4-kornbrød er ukens brød. Jeg pleier å bake på søndager. Da får vi alltid varmt og godt brød til kveldsmaten. Jeg lager alltid minst to brød, slik at disse fryses og kan tas opp igjen i løpet av uken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...